עידוד גיור כיום בארץ ישראל

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
1. האם יש עניין לעודד גיור בארץ ישראל(כמובן בתנאי שיקבלו עליהם את כל המצוות) על מנת למנוע התבוללות? ואם יש גוי שמרגיש קשור לדת ישראל ורוצה להתגייר האם יש עניין לדחוף אותו לזה?

תשובה:

שלום רב,

לעניות דעתי היום בארץ אכן כן. אם ברור לנו שכוונותיו רציניות עדיף שיתגייר ובכך למנוע התבוללות. באופן כללי כאשר אין חשש כזה כידוע בהלכה כתוב שדוחים אותו כמה פעמים עד שהוא חוזר שוב ושוב.