מדוע לא הוזכרו זכויותיו של מתושלח יחד עם נח

שאלה:

בפרשת נח מופיע כי נח מצא חן בעיני השם לעומת השאר האנשים שהשחיתו את דרכם על הארץ. באותה עת היה גם מתושלח סבו של נח שהיה צדיק יסוד העולם. אם כן מדוע לא הוזכרה צדקותו וזכויותיו של מתושלח יחד עם נח. האם יש מקורות המיישבים שאלה זו?

תשובה:

ברש"י בראשית ז ד מבואר שמתושלח מת לפני המבול, שבעה ימים קודם, ניתן לפרש, שכיון שכך היו ימיו קצובים מתחילה וכמבואר ברש"י שם, שאדרבה, המבול המתין לקץ ימיו של מתושלח, ממילא קיומו אינו רלוונטי לנושא הזה של המבול, הוא בלאו הכי כבר לא חי אז.