שינוי מחיר השכירות

שאלה:

אני עובד בהשכרת דירות לזמן קצר, שכרתי מאדם דירה בסכום מוזל של 1000 ש"ח, הוא עשה לי הנחה היות והבין שאין לי הרבה רווח מעבודה זו, וגם מחמת שלא ידע כמה זמן תהיה הדירה בידו.
לבסוף הצלחתי להשכיר את הדירה לכמה חודשים במחיר יקר, שנשאר לי רווח יפה.
האם מותר לבעלים לתבוע ממני עכשיו יותר כסף על השכירות, בטענה אילו ידעת שתרוויח יפה, וכן שלא תשכיר לזמן קצר, לא היה נותן לי במחיר כל כך מוזל?
ראוי לציין שבחוזה כתוב שהוא משכיר לי את הדירה למגורים, ללא שום תנאים.

תשובה:

שלום וברכה,

הטענה של בעל הדירה 'אילו היה יודע' אינה טענה, מאחר ויש אפשרות שלא הייתה מרוויח ויש אפשרות שהייתה מרוויח מעט, וב"ה הרווחת טוב, ולכן אין כאן אומדנא מראש של אילו היה יודע, והיה יכול להיות הפסדים או רווח מועט, וע"ד כן נכנסו הצדדים לעסקה, ולכן בעל הדירה לא יכול לדרוש תוספת במחיר השכירות.

בהצלחה.