שוכר שלא היה יכול לגור בדירה

שאלה:

שלום וברכה אני משכיר את הדירה שלי למשפחה. לצערי לפני חודש התקלקל המזגן בסלון ( מזגן חדש ) ועד שהמזגן תוקן תחת האחריות עבר כחודש שהמשפחה הייתה בלי מזגן בסלון ובמטבח. השוכר טוען שבאותם הימים הוא לא יכל לגור בבית מרוב החום והלחות ובפרט שאשתו בהריון וסובלת מחום ולכן הוא נאלץ לשהות אצל חמיו שגר באותה העיר. ולכן הוא מבקש החזר של לפחות חצי חודש עבור אותו חודש כיון שהוא לא יכול לגור בדירה. אני מכנגד טוען שגם אני שוכר דירה וגם לי קרו בעבר תקלות שגרמו לי לחוסר נוחות גדולה להתגורר בבית אבל לא ביקשתי על זה החזר מבעל הדירה שלי כיון שזה לא באשמתו והוא מצידו עשה כל מה שיכל כדי להחזיר הבית למצבו. שאלתי מה הדין בזה? והאם לפנים משורת הדין בכל זאת המשכיר צריך להתחשב בנסיבות ולא לקחת את כל השכירות של אותו החודש ועד כמה. תןדה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם מדובר במקום שהמזגן הוא חיוני [כך הוא המצב בימי הקיץ ברוב אזורי הארץ], השוכר לא חייב לשלם תשלום מלא עבור התקופה שהמזגן לא פעל – במקום שלא ניתן לגור בדירה ללא מזגן. אולם השוכר כן חייב לשלם תשלום חלקי עבור הדירה מאחר ואיחסן את החפצים בדירה ונכנס והשתמש בזמנים שונים, ולכן תשלום של חצי מדמי השכירות הוא תשלום הגיוני והשוכר לא חייב לשלם יותר מחצי מדמי השכירות באותו חודש.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.