העלאה בתשלום בתוך תקופת השירות

שאלה:

לקראת סוף השנה הודיע לי המשכיר שהוא מעלה את מחיר השכירות, שבקשתי מאוד שלא יעלה כל כך הרבה, הוא הסכים אם אני ישלם כבר מעכשיו יותר, לאחר שהתחלתי לשלם סכום גבוה יותר, הוא ראה שאני מרוויח מהעסק הרבה, והחליט שאם כך אין סיבה שאני לא ישלם את המחיר הגבוה, האם מותר לו לחזור בו, לאחר שכבר שילמתי מחיר יותר גבוה בחודשים האחרונים של השנה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם היה סיכום על תקופת השכירות, המשכיר לא יכול להעלות את המחיר באמצע תקופת השכירות.

אם לא דובר על תקופת השכירות המשכיר לא יכול להוציא את השוכר אלא אחרי שנותן הודעה על עזיבה וכפי הנהוג באותו מקום לתת התראה מראש על עזיבה, ולכן המשכיר גם לא יוכל להעלות את מחיר השכירות בתוך תקופה זו. למשל: אם נהוג שבעסק לא יכול המשכיר להוציא את השוכר אלא אחר הודעה של שלושה חודשים, לא יוכל המשכיר להעלות את מחיר השכירות אלא כעבור שלושה חודשים.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן שיב סעיף ט.