החזר מס עבור צדקה שאספתי מאחרים

שאלה:

שלום. בערב יום כיפור, הנחתי בבית הכנסת קופה של הישיבה שלי, ונאסף שם סכום מסויים. האם כאשר מוסר את הכסף מותר לי לבקש קבלה כדי לקבל החזר מס, למרות שלא אני בפועל תרמתי את הכסף? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אתה מקבל את הקבלה מהצדקה. ומאחר והקבלה רשומה על שמך – כדין, אתה זכאי בהחזר מס גם לפי החוק. ולכן מותר לך להשתמש בקבלה לצורכי מס על כסף שאספת לצדקה והקבלה נרשמה על שמך.

בהצלחה.