הנחת סטודנט

שאלה:

שלום,
משרד התחבורה נותן הנחת סטודנט לכל מי סטודנט בלימודים. הנחה זו משמעותית ברב קו.
לאחרונה נפוצו מוסדות הלימודים המציעים קורס מוזל מאד ובעל מס' שעות מועט, תמורת קבלת מעמד סטודנט, וכך בשקלול הכללי עדיף לשלם על הקורס ולקבל את ההנחה של התחבורה.
האם מותר לעשות כן?
(מסתבר שאלו שיטות חרדיות בלבד על אף שזה חוקי לגמרי, ומשרד התחבורה לא התכוון לזה, לכן התעוררתי לשאלה)

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר ומדובר בדבר חוקי לחלוטין, אין איסור בדבר. ולמרות שמדובר ב'תחכום' אין לנו להחמיר יותר מהחוק, וכיון שהחוק מתיר אין בכך איסור גזל.

בהצלחה.