מוסך ליד הבית

שאלה:

אחד השכנים (שוכר בבניין) פתח מוסך לא חוקי ליד הבניין, ומתקן רכבים, זה גורם צער גדול לשכנים, בעיקר לכלוך, שמן שלא יוצא מהאבנים המשתלבות, ועוד שזה מזמין לרחבה של הבניין כל מיני אנשי דלא מעלי, דיברנו איתו מספר פעמים, ושום דבר לא עזר, האם מותר לפנות לגורמים ולהתלונן?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לשכן בבניין להקים מוסך בתוך השטח המשותף של הבניין [חנייה משותפת או חצר ממשותפת]. אם השכן לא מתייחס להתראות יש לפנות לבית דין תחילה. אם הנתבע לא ירצה להופיע בבית דין, בית דין יתנו לכם היתר לפנות לכל גורם שתרצו.

בהצלחה.

מקורות:

אסור לדייר להקים עסק בשטח משותף, משום שזה לא מיועד לכך, ובפרט שהעסק גורם לרעש ולכלוך.

כל תביעה יש לעשות בבית דין תחילה, ורק אם הנתבע לא מעוניין להתדיין בבית דין יש היתר לפנות לערכאות.