אסתכל באורייתא וברא עלמא

שאלה:

שלום לכם

חז"ל אמרו שאלוהים הסתכל על התורה ואז הוא ברא את העולם כלומר אלוהים ברא את העולם לפי מה שכתוב בתורה אבל צריך לשאול פה שאלה איזה תורה היה לאלוהים וכי יתכן לומר שלאלוהים היה תורה כמו שאנחנו קיבלנו ממשה רבינו?(כלומר חמישה חומשי תורה)הרי זה לא הגיוני כי אם נאמר שלאלוהים היה תורה כמו שלנו כמו החמישה חומשי תורה המצויים בידינו זה לא מסתדר עם הבחירה החופשית של הבן אדם למשל כתוב בתורה שקורח ועדתו נבלעו באדמה כעונש על זה שהם יצאו כנגד משה רבינו אז יוצא מפה שזה היה ברור שזה יקרה

תשובה:

התורה הרוחנית היא כלשון חכמים אש שחורה על גבי אש לבנה והיא בעצם ביטוי רוחני של התורה שיש בידינו על כל רעיונותיה ומצוותיה, אבל ודאי לא התורה הארצית שבידינו עתה. עצם שאלתך נכונה בלאו הכי, והיא הנושא של ידיעה ובחירה, תשתמש בחיפוש שלנו לפי המילים ידיעה ובחירה ותגיע להרבה תשובות יפות בענין.

שבת שלום.