התורה רומזת גם לתוצאות חטאינו

שאלה:

שלום לכם

חז"ל אמרו שזה שכתוב בתורה יום השישי ולא יום שישי כמו בשאר הימים זה בשביל ללמד אותנו שאלוהים ברא את העולם בשביל שעם ישראל יקבלו את התורה בו' בסיוון(שלזה רומז יום השישי כלומר המילה השישי רומז לו' בסיוון)אבל משהו פה לא הגיוני לפי מה שאני יודע אם האדם הראשון לא היה אוכל מעץ הדעת העולם היה מגיע לתיקון שלו וממילא עם ישראל לא היו צריכים לקבל את התורה כי זה שעם ישראל קיבלו את התורה זה בשביל לתקן את חטאו של האדם הראשון שיתוקן בשלמות כשיבוא המשיח

תשובה:

שלום וברכה

השאלה שלך חשובה ונכונה לא רק בהקשר המדוייק הזה אלא בכלל להבין את היחס בין התורה למציאות, שהרי ידועים דברי הקדמונים שכל המתרחש בעולם הזה הכל רמוז בתורה, ואכן כך, צריך לדעת שחטא אדם הראשון אינו תאונת עבודה, אינו גורם לכך שהעולם לא יבוא לתיקונו וכו' חלילה, אלא רק משנה את התוכנית, ובוחר מסלול שאף הוא ידוע לקורא הדורות מראש, ואף זה חלק מהתורה ורמוז בה! כדברי הנביא בחימה שפוכה אמלוך עליכם שכבר הקשו רבים, שהרי מלוכה היא ברצון וחימה היא לשון כעס ודין, והתשובה, שהמלכת ה' וגילוי כבודו בכל מקרה יבואו, השאלה היא רק כיצד נזכה לגלותו, האם בחסד בזכות מעשים טובים שנעשה, או בקושי יותר, מחמת עוונות שחלילה נחטא בהן, אבל הכל לפי התוכנית. ממילא גם דרך זו רמוזה בתורה. יתירה מזו, בתורה עצמה שנכתבה תתקע"ד דורות לפי בריאת העולם כבר כתוב כל ההשתלשלות שתהיה כולל הגלויות וכו'. אלא שכולה היהת יכולה להתפרש אחרת אם אדם הראשון היה בוחר בטוב.

שבת שלום.