ללמוד תורה בדרך עם פלאפון (כשר) ומראית העין

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

אני גר בחו"ל.
כשאני נוסע ברכבת או באוטובוס, אני מנסה ללמוד תורה עם ספר אם זה אפשרי, ואם לא, אני משתמש את הפלאפון שלי, שיש בו אפליקציות של תורה (כמו "ובלכתך בדרך" או "ספריא" וכדומה).

אבל אני לא כל כך אוהב ללמוד עם הפלאפון שלי בדרך, בגלל כמה סיבות:

א) כשאני רואה את שאר הנוסעים, אני מפחד לראות שלפחות מחצית מהאנשים משתמשים ומסתכלים בפלאפונים שלהם (במשך זמן רב, ואולי גם במשך כל הנסיעה שלהם!), ואני לא רוצה להיראות כמוהם;

ב) אם מישהו רואה אותי משתמש בפלאפון שלי, אולי הם יגידו שגם היהודים (הדתיים) מסתכלים בפלאפונים שלהם כמו שאר בני אדם, ואז יהיה אולי חילול השם בגלל זה.

אבל אני משתמש בפלאפון שלי כדי ללמוד תורה, או לשמוע מוזיקה או בשביל העבודה וכו׳, אבל לא כדי לבזבז את הזמן, או כדי לראות כמה דברים אסורים לפי ההלכה ח"ו.

השאלה שלי היא: האם אפשר להשתמש הפלאפון שלי במצבים כאלו?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

שלום רב,

אם אתה מרגיש יותר נוח וזה באמת יותר נוח מכל הבחינות להסתכל בספרים – עם הספר. זה עדיף. אבל אם לא, ברור שעדיף להתשמש בטלפון הנייד למרות כל האמור לעיל ולא להתבטל..מחילול ה' אני לא חושב שיש מה לחשוש. מדוע שאנשים יחשבו שאתה מתסכל בדברים שאינם ראויים. הרי כל כך הרבה דברים ראויים יש היום בנייד.

בהצלחה