אמונה בטוב ה'

שאלה:

האמונה שלי חזקה וברורה אך מדוע שאהיה מחויב לדבר שאיני מעוניין בו הרי אף אחד לא שאל אותי אם אני מעוניין להיות פה אז מה פתאום שאודה על כך ואצטרך לקיים רצונו אם לא טוב לא הוא יכול לקחת את חיי אליו בחזרה לי זה לא משתלם אז למה שאקיים מצוות ועוד שאוהב אותו

תשובה:

שלום וברכה

אחד מיסודות האמונה שלנו, הוא שהקב"ה טוב ומטיב, ורק הוא יודע מה טוב ונכון לנו, ואין רע יורד מלמעלה, רק טוב מוחלט. ממילא, עד כמה האמונה שלנו חזקה, נכלל בזה גם האמונה שכל מה שמתרחש איתנו, עצם המצאנו כאן וכל הסובב והמתרחש, הכל זה חסד אלוקי צרוף בכל רגע. לאור האמונה הזו עלינו להודות הרבה עד שיבלו שפתותינו מלומר די.

שנזכה לחוש בטוב הזה כל הזמן ולהיות שמחים ומאושרים.

הצטרף לדיון

תגובה 1