קנה מחשב עבור חברו האם שמיטה משמטת

שאלה:

שלום,
אחי קנה לי מחשב נייד, ואמרתי לו שאחזיר לו – עד כמה שידוע לי זה לא נקרא הלוואה, ולכן שמיטה לא משמטת.
כשבאתי להחזיר לו, הוא אמר לי עזוב, תחזיר לי יותר מאוחר – פה אני מסתבך – האם השמיטה שמטה את החוב או לא.
נפק"מ לאיך להחזיר לו, הוא פשוט עוד לא כ"כ שומר מצוות עד הסוף, ואז האם אצטרך להסביר לו ושנעשה את המשמט אני וכו'.
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אחיך רכש עבורך מחשב ושילם עבורך הרי זו הלוואה. אם הייתה קונה ממנו בהקפה הרי זה הקפת החנות שלא משמטת, אבל במקרה שלך שהוא רכש עבורך הוא הלווה לך כסף, ולכן השמיטה משמטת. ואם אתה רוצה להחזיר לו אתה צריך ללמד אותו שיאמר משמט אני ואז תאמר לו אף על פי כן ותוכל לשלם לו.

תלמד אותו עוד הלכה בתורתנו הקדושה ושיזכה לשמור את כל התורה.

בהצלחה.