מחילה על חוב

שאלה:

האם חייבים להחזיר חוב למישהו שבטוח ימחל עליו וזה סתם מבייש
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

צריך שבעל החוב ימחל על החוב, ולא ניתן לסמוך על כך שודאי יסכים אלא צריך מחילה בפועל. אם לא נעים לך לדבר איתו על החוב תוכל להשאיר לו סכום כסף מבלי שיידע שהכסף מגיע ממך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בשו"ע סימן שנה נפסק שיכולים להחזיר את הגזל ללא ידיעת הבעלים – להניח את הכסף במקום שודאי יגיע לרשותו. ורק בגזל בהמה צריך להודיע לבעלים כשמחזירה משום שהבהמה למודה לברוח, אבל בכסף אם הכסף יגיע ליד הבעלים מותר להשיב לו ללא ידיעתו.