המשכיר לא מטפל בליקויים במושכר

שאלה:

כבוד הרב,
לפני כמה שנים הייתי גר בדירה שכורה. היו שם כמה ליקויים ובעל הדירה אמר בלשון "כן צריך לבוא לסדר את זה". על סמך זה חתמנו ונכנסנו לדירה. במהלך השכירות דיברתי אתו בלי סוף ושום דבר לא זז ממקומו. הליקויים נשארו במקומם. הוא אפילו לא ניסה לסדר אותם. אחרי כמה זמן החוזה נגמר והמשיך בעל פה על דעת שהוא יבוא לסדר את הליקויים. הוא אמר כמו תמיד כן כן כן ולא עשה כלום. אחרי זה כיוון שזאת הייתה תוספת בנייה התגלתה שם עוד בעיה של דיפורמציית קיר בחדר שבו הגג עולה בסוכות ואני ואשתי מצאנו בהזדמנות דירה ליד ועברנו לשם.
המשכיר טען שיש לו איתי חוזה בעל פה ואני צריך לשלם. אני טענתי שהוא לא מסדר את הליקויים ועוד יש בעיה חמורה שבעקבותה ספק אם מותר לו להשכיר את הדירה בכלל לאנשים. מה הרב חושב לגבי מה שהוא טוען?

תשובה:

שלום וברכה,

משכיר שלא בא לתקן את הליקויים בדירה השוכר יכול לבטל את חוזה השכירות ולצאת באמצע. אם התגלה מום שלא ניתן לבטל יכול השוכר לבטל את החוזה ולצאת באמצע תקופת השכירות.

לפי המתואר בשאלתך ישנם שני סיבות לבטל את חוזה השכירות: א. המשכיר לא תיקן את הליקויים שניתן לתקן. ב. התגלה מום בדירה שמבטל את המקח.

בהצלחה.