ביטול הזמנה של זכירות רכב

שאלה:

שלום וברכה!

הזמנתי רכב מחברת השכרה, ושמרו לי רכב ע"י שנתתי את מספר האשראי, לא דיברנו כלל מה יקרה אם אני אבטל את ההזמנה. ולצערי בטעות נכנסתי לחברת השכרה אחרת (בחשבי שזו חברת ההשכרה עמה דיברתי בטלפון) וכאשר נתנו לי מחיר אחר יותר זול, שאלתי בתמימות שסיכמתי עמכם מחיר גבוה יותר, והלה אמר לי שהיום א' אלול בדיוק ירדו המחירים. כאשר כבר לקחתי את הרכב, מצלצל הסוכן של החברה השניה, ושואל מדוע אני לא בא לממש את ההזמנה, ואז גליתי את טעותי, מה ההלכה בכגון דא?
תודה וחודש טוב

תשובה:

שלום וברכה,

פוסקי זמנינו נוטים לומר שמסירת מספר אשראי נידון כקניין סיטומתא, וכיון שהיה קניין חלה השכירות, ולא יכול לבטל את השכירות אחרי שנעשה קניין. הטעות שפנית לחברה אחרת לא מוגדרת כאונס, ולכן עליך לשלם את דמי השכירות גם לחברה הראשונה שהזמנת ממנה את הרכב. או לשלם ביטול הזמנה – אם יש להם סעיף של ביטול הזמנה.

בהצלחה.