גילוי על בגידה לפני החופה

שאלה:

מה עושים במקרה ובערב החתונה לאחר החתימה על הכתובה החתן מקבל SMS עם סרטון שמראה את כלתו בוגדת בו עם מישהו אחר, ממש רגעים לפני טקס החופה, האם החתונה מבוטלת? האם הכתובה מבוטלת?

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי? לאחר הקידושין או לפני הקידושין? אם זה לפני הקידושין ורק לאחר הכתובה. החתן יחליט בעצמו אם הוא רוצה להתחתן או לא, במידה שאין חתונה גם הכתובה מבוטלת. ואם הוא מעוניין בכל זאת לעשות חופה וקידושין ברור שאין לו שום טענה על תוקף הקידושין שהרי בעת הקידושין הוא ידע הכל.

ואם כוונתך לשאול לאחר הקידושין, האם החתונה מתבטלת אם נניח הוא מקבל מידע אמין שהבגידה היתה לפני הקידושין? ברור שלא, אין זה נחשב למקח טעות ברמה כזו שיכולה לבטל את הקידושין וגם הרי לא היתה נשואה לו לפני כן. אלא אם כן, מדובר באופן שהאישה בחזקת בתולה וכעת מתברר לו שהיא בעולה, בזה דנה הגמרא והראשונים האם יש בזה טענת מקח טעות או לא, ובמקרה כזה אינו חייב לשלם את הכתובה אם יחליט מיד להתגרש. אבל גט ודאי שצריכים. ואם היא ממילא בחזקת בעולה (כגון חילונית) אין כאן טענת מקח טעות כלל.

מקווה שעניתי על כל הסיטואציות כי לא פירטת במה מדובר.