מלביש ערומים

שאלה:

כבוד הרב שלום אם יש לי חולצה או מכנס ישן שקניתי לפני משהו כמו שנה בערך ואני די בודאות שלא בירכתי עליו מלביש ערומים
מה עלי לעשות

תשובה:

לא מברכים על בגד חדש מלביש ערומים, אינני מבין למה כוונתך. ברכה זו נאמרת כל בוקר כחלק מברכות השחר, כללית על המלבושים.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. על בגד חדש חשוב מברכים שהחיינו, אבל לא מלביש ערומים, והברכה היא רק בתחילה כשניכר בו חידושו, עכשיו אין לברך.

  2. בשו"ע או"ח רכ"ג ס"ד פסק "וכשילבשם מברך מלביש ערומים" ומשנ"ב שם ס"ק י"ח כתב שאם לובשו בבוקר יכול לפוטרו בברכת מלביש ערומים של שחרית, ומשמע שאם לובשו אח"כ צריך לברך. אכן הבן איש חי כתב שהמנהג שלא לברך, אך אינני יודע מדוע המנהג שלא לברך התפשט גם אצל האשכנזים.
    מ"מ נראה לי שלא נכון לומר שלא מברכים מלביש ערומים על בגד חדש, מה גם שיש עדיין מבני אשכנז שמברכים עדיין מלביש ערומים (אני מכיר שני משפחות של ת"ח שנוהגות כן)

  3. המנהג פשוט בכל מקום שלא לברך, וכן הובא בכף החיים שם, אינני יודע הטעם בזה, אולי בגלל שיש בגדים אחרים וברכת מלביש ערומים נתקנה בעיקרה על מי שערום בלא בגד לגמרי.

  4. מ"מ סתימת המשנ"ב נראה שכן לברך גם אח"כ כתב על מקום שעושים הלבשה ליתומים שכו"א יברך מלביש ערומים.
    גם אני איני נוהג לברך אך במשפחת אשתי מברכים, ושאלתי למספר מורי הוראה ת"ח גדולים מדוע אנחנו לא מברכים וענו לי שאינם יודעים מדוע התבטלה הלכה זו.
    גם שלחתי שאלה זו ע"י חבר לגר"י זילברשטיין שליט"א וענה לו סתם שלא מברכים אך לא ביאר את טעמו.