מה דרכי התשובה לעוון זה?

שאלה:

ו. אסור לאיש להעביר שער בית השחי ובית הערוה אפילו במספרים כעין תער, דהיינו שמגלחין סמוך לבשר ממש, מפני שזהו תיקון לנשים. ואסור לחוך בידו בשער בית השחי ובית הערוה כדי להשירן, אבל על ידי בגדו מותר. ומי שיש לו חטטין בבית השחי ובית הערוה, ומצטער מחמת השערות מותר להעבירן. (קצש"ע סימן קעא).

תשובה:

שלום וברכה

התשובה תמיד כוללת חרטה על העבר וידוי וקבלה לעתיד, לא צריך לעסוק בדרכי תשובה, אלא לתקן, לשמוח שלמדת את ההלכה, ולקבל בלי נדר להשקיע לימוד קבוע בהלכה כדי באמת להרבות ידיעות ולא להכשל בדבר הלכה.

התקשר אלי פעם יהודי בן 85 ואמר לי, אני רוצה לספר לך הלכה שלמדתי היום לראשונה, דבר שלא ידעתי מעולם, כי אולי גם אתה לא יודע וחבל שתחכה עד הגיל שלי… זה קורה והמטרה של לימוד הלכה קבוע הוא לחסוך את המקרים הללו כמה שיותר. בורא עולם הביא אותנו לעולם לא יודעים כלום, והוא שמח בכל לימוד והתקדמות שלנו.

שבת שלום ובהצלחה רבה!