תשובה על הלבנת קשישה דמנטית

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים,
מספר פעמים עשיתי חיקויים ודיברתי דברים לא יפים על מישהי מהמשפחה. בשל גילה היא לא ממש "בעניינים" לפעמים לא מדברת דברים קשורים ולא ברור אם היא מבינה כל מה שמדברים איתה. השאלה איך אפשר לעשות תשובה על זה?
תודה,
חנה.

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שלפייס אותה זה קשה, מה שצריך זה לעשות תשובת המשקל, לשמח אותה, לכבד אותה, להיות איתה ולעשות לה כמה שיותר טוב בחייה הקשים. בסופו של דבר אנשים לא חיים לנצח ושעון החיים הולך ואוזל, מה שלא מספיקים לעשות היום טוב עם בני משפחה אלו, אחרי זה לפעמים מצטערים. עשייה חיובית תועיל מאוד.

שבוע טוב ומבורך ובשורות טובות.