הלכות פסח

שאלה:

שלום רב,רציתי לשאול:עשינו מכירת חמץ,האם אפשר להשאיר את החמץ בארונות בבית סגור או שחובה להוציא מהבית.
בנוסף..האם אפשר להשאיר חמץ במקלט ובמידה ונצטרך את המקלט האם זאת תהווה בעיה בפסח.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אפשר להשאיר את החמץ המכור בבית בתוך ארון סגור כאשר יש עליו הודעה "מכור לגוי" כדי שלא יבואו לפתוח אותו בחג. כך לגבי המקלט, אם משאירים שם חמץ שמכור לגוי, יש לסגור היטב ולסמן.