לא ילבש

שאלה:

גדלה לי בגבה שערה אחת לבנה, היא ארוכה יותר מכל השערות ובולטת החוצה, ובולטת במראה שלה. כשאני מסתכל ישר אני רואה אותה בולטת מעל העין וזה מציק. העניין האישי שלי אינו התייפות אלא הסרת דבר מציק ומכוער. האם גם בזה ישנו איסור.
תודה רבה.

תשובה:

ככל שמדובר במשהו בולט היוצר תחושה משמעותית של חריגות או בושה, מותר להסיר, וכדברי התוס' שהביא הבית יוסף בסימן קפב, אבל לצורך נוי אסור.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב שלום וברכה.
    תודה על תשובתכם.
    ההגדרה שהרב הגדיר לא ברורה לי, אני לא מרגיש חריג ואיני מתבייש מכך. זהו יותר עניין אישי, שהיא תמיד נמצאת במרחב של הראייה, (חלק מהאנשים שאני פוגש, שולחים יד להסיר את השערה 'המיותרת' היא בולטת באמצע הגבה כאילו נפלה לשם שערה) וגם זה דבר לא יפה, אני מתכוון לומר, שגם אם היא הייתה שערה שחורה שבולטת כך, הייתי מסיר אותה.
    תודה רבה.