הגעה לעבודה מאוחר

שאלה:

שלום כבוד הרב,
בדרך כלל בעלי לוקח את הילדים בבוקר למסגרות ואני מחזירה. זה גורם לבעלי לאחר למקום העבודה שלו אבל נראה שככה הוא מעדיף . בימים בודדים אומר לי לקחת כשהוא לא יכול אבל התחלתי לחשוש מגזל שאולי אני מסייעת לכך. כרגע אני עדיין בחופשת לידה ויכולה לקחת ומקודם דיברתי איתו והצעתי לו אבל הוא אמר אולי רק בימי שני תקחי ואמר שאף אחד לא אומר לו כלום על האיחורים.האם אני צריכה לחשוש שמסייעת לגזל ? זה נראה שנוח לו ככה המצב , יש לו גם דלקן מהעבודה וכנראה בנוסף רוצה להקל עליי …
בעבר זכור לי במעורפל שהיו כמה פעמים בהם התעקשתי שהוא יקח אותם כשעבדתי כי אצלי יותר מסובך לאחר . במצבים כאלה שאולי התעקשתי .יש לחשוש שסייעתי לגזל ? לא זוכרת את המקרים ממש , למה הוא ביקש שאקח ומה בדיוק היה אבל זוכרת במעורפל שהיו פעמים שאמרתי לו שהוא יקח גם אם אמר שמאחר

תשובה:

שלום וברכה,

אין כאן מסייע במה שהוא מאחר לעבודה הוא יכול להגיע בזמן אם הוא רוצה, או שמפחיתים לו משכרו, או שמסכימים שיאחר. וכיון שהוא לא גוזל את העבודה אלא הם רואים ושותקים אין גזל ולא מסייע לגזל.

בהצלחה.