גזל בבדיקת בשמים

שאלה:

שלום רב לכבוד הרב!

קראתי פעם שאם בן אדם נכנס לחנות בשמים על מנת להתיז בושם כדי לראות אם הוא יאהב אותו אך בוודאות הוא יודע שהוא לא יקנה מ-אותה חנות אלא מ-מקום אחר שמוכר זול יותר, אך בכל זאת נכנס לחנות היקרה כי רק שם יש אופציה להריח את הבושם ( כי יש להם בקבוק טסטר) הוא נחשב לגזלן.

השאלה שלי היא אם אני אלך לחנות היקרה רק כדי להריח בושם על מנת לראות אם אני אוהב אותו אך כדי לא לעבור על איסור גזל (כי אני לא מתכוון לרכוש מהם את אותו בושם) אני ארכוש מוצר אחר נגיד דיאודורנט עם מוצרים אחרים ועל הדרך אתיז עליי מאותו בושם כך שאפילו שאיני מתכוון לרכוש את הבושם מאותה חנות יקרה רכשתי מוצר אחר האם במצב כזה אני עדיין אחשב לגזלן?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה נכנס לחנות כדי לקנות מוצרים אחרים יש להקל להתיז במהטסטר שמנח בחנות לשימוש הציבור.

בהצלחה.

מקורות:

אין בעיה להשתמש בבקבוק הטסטר, הבעיה להיכנס לחנות ולהראות תחושה כאילו רוצה לקנות או לפחות לבדוק ואולי לקנות, כאשר בדעתו לבדוק כדי לקנות במקום אחר. ולכן אם יש סיכוי קטן שיקנה באותה חנות או שנכנס וקונה דברים אחרים אין איסור להריח מהטסטר שמונח בחנות שמיועד להרחבה לציבור הקונים, ולכן אם אתה נכנס לקנות אין בכך איסור.