סיר שנמצא במתחם פיקניק

שאלה:

שלום. סיר שנישכח במיתחם של פיקניק האם להכריז? מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

סיר שנשכח במתחם פיקניק ולא כתוב עליו שם או מספר טלפון מותר לקחתו.

בהצלחה.

מקורות:

נפסק להלכה שחפץ שנשכח במקום מסוים, המקום מהווה סימן, אולם אומרת הגמרא (ב"מ כג, ב) שאם המקום הוא מקום שכולם מניחים שם את אותו חפץ, כגון בשפת הנהר שכולם פורקים שם חביות, אין המקום סימן, משום שכמו שנשכח לו כמו כן נשכח לאדם אחר. ולכן גם במתחם פיקניק שכולם באים לשם עם סירים וכלים, אם המקום סימן כיון שיתכן שגם לאחרים נשכח, ולכן מותר לקחת אם אין בו סימן אחר.