מקח טעות בהתקנת סככה

שאלה:

הזמנתי סככה מבן אדם שמוכר סככות ומתקין אותו, ואני התכוונתי לסוג סככה שהברזלים מתקפלים ביחד עם הסככה כי לא ידעתי מסוג אחר, אבל המוכר התקין סככה שהברזלים קבועים ולא מתקפלים, ואני טוען שזה מקח טעות, כיון שאני לא מומחה וסמכתי על המוכר, והמוכר טוען שהיות שהוא מוכר רק סוג אחד אז היה ללוקח לברר מה הוא מוכר, הדין עם מי אם עדיין לא שילם וטוען קח עציך ואבניך? ומה הדין אם שילם כבר (אשתו שילם, והוא ראה את זה רק אחר כך).

תשובה:

שלום וברכה,

אם הזמנת סככה סתם ולא פירשת שאתה רוצה סככה מתקפלת לא ניתן לבטל את המקח. ויתר על כן, הלקוח חייב לשלם עבור ההתקנה של הסככה, ולא יכול להיפטר מהתשלום בטענה שהתכוון לסככה אחרת. כיון שלא פורש לסככה מתקפלת.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום,
    שתי הסוגים של הסככות מתקפלים, רק סוג אחד הברזלים קבועים, ורק הבד מתקפלת, וסוג השני גם הברזלים מתקפלים. כשאני מזמין סככה סתם כן בן אדם מתכוון משהו אחר. ולכן אני שואל מה הדין כשהלוקח טוען שזה מקח טעות.

  2. אם הקונה לא סיכם על דבר ספציפי אין כאן מקח טעות. וכל עוד שלא היה שינוי בהזמנה לא יכול הלוקח לומר התכוונתי לסוג אחר, ועליו לשלם מחיר מלא.