ריבית

שאלה:

שלום רב,

חברה הלוותה לי סכום קטן. לאחר כמה ימים נסענו ברכב שלה לטיול, ותכננתי להחזיר לה את ההלוואה. אלא שלא היה לה עודף מדויק לתת לי אז יצא שהחזרתי לה סכום מעט גדול יותר. בכל אופן תכננתי לתת לה סכום נוסף עבור השתתפות בדלק של הנסיעה.

האם יש כאן בעיה של ריבית אם תכננתי לתת לה סכום נוסף בכל מקרה בלי קשר להלוואה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם את נותנת לה את התוספת ואומרת שהתוספת עבור השתתפות בנסיעה ולא עבור ההלוואה – אין כאן איסור ריבית.

בהצלחה.