שומר שמסר לשומר

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה, בעניין שומר שמסר לשומר שיכול המפקיד לומר את מהימנת לי בשבועה היאך לא מהימן לי בשבועה, רציתי לשאול מה הדין במקום שהמפקיד באמת מאמין גם לשומר השני, האם יכול לומר איני מאמינך ע"מ לחייב את השומר הראשון בתשלומים? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

בערוך השלחן סימן רצא כתב שאדם לא חייב להאמין לשומר השני בדבר שהוא ממונו, ולכן גם אם השני מוחזק לנאמן לא חייב להאמין לו. ומוכח שאם באמת מאמין לו ובליבו יודע שאומר אמת, לא יכול לגבות ממנו ממון בטענה שלא מאמין לו. אלא שצריך שיאמין לו בצורה החלטית, אבל אם לא מאמין לו בצורה החלטית וחושש אולי שכח או לא שם לב וכדו' אינו חייב להאמין ויכול לחייב תשלומים לשומר הראשון.

בהצלחה.