הקב"ה מקדים רפואה למה

שאלה:

שלום הרב,
במגילת אסתר על פסוק א' בפרק ג' רש"י מביא שהקב"ה בורא רפואה קודם המכה. לא כן, אומות העולם שמכה אותם ואז בורא להפ רפואה שנאמר: "ונגף ה' את מצרים נגף ורפא". משמע שההבדלים אינם מהותיים כל כך שכן בשני המקרים מקבלים את המכה ולאחר מכן תבוא הרפואה. אז מה באמת ההבדל?
בברכה

תשובה:

ההבדל הוא במהות ולא בפועל, זהו גילוי של מידת הרחמים, לראות שבשונה מאומות העולם אין זמן שהקב"ה כועס עלינו עד כדי שכביכול הוא עוזב אותנו, אף לא לרגע! גם אם הוא מעניש לתיקון הרפואה כבר מוכנה בצד, בדומה לחדר ניתוח שהולכים אמנם לפצוע את האדם אבל כל הרפואות והרטיות כבר מוכנים בצד. משא"כ לגבי שאר אומות, שהכעס הוא כעס, אלא שלאחריו ה' בורא להם רפואה.