לימודי חול – ביטול תורה?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
בחודשים האחרונים התחלתי לחזור בתשובה ולקבל עול מצוות, ובזמן האחרון התחלתי גם ללמוד יותר תורה. האם מותר בנוסף ללימוד תורה להעשיר את הידע במקצועות חול, או שמא זה נחשב ביטול תורה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

לימוד מקצוע ודברים הנצרכים אינם ביטול תורה. כמו כן, אדם לומד לפי כוחות נפשו, לא כל אדם מסוגל ללמוד הרבה מאוד שעות ביום, וחשוב מאוד שתלמד לפי כוחותיך ולא מתוך לחץ וחרדות, כי יגרום לך רק להשבר ולהתייאש, הכל לפי היכולת בנחת ובשמחה צעד אחר צעד, והכל מצויין.

עלה והצלח בדרכך הטובה והחדשה.

מקורות:

ראה מה שכתבנו כאן.