ברכה מעין שלוש על פירות נכרי בארץ ישראל

שאלה:

לפי הפוסקים שאין קדושת שביעית על פירות השייכים לגוי, כשמברכים הברכה האחרונה על פירות השבעת המינים האם חותמים 'על הארץ ועל הפירות' או 'על הארץ ועל פירותיה' ?

תשובה:

בכל מקרה ולכל הדעות, פירות הפטורים מתרומות ומעשרות מחמת שהן של גוי ונגמרה מלאכתן על ידי הגוי, מברכים עליהם על הארץ ועל הפירות, ולא על פירותיה.

מקורות:

ס' אדמת קודש או"ח סי' ג.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. נראה שהתשובה של האדמת קודש (עם כל הקושי לקוראה) מדברת דווקא במי שהעלה פירות מחו"ל ואח"כ נגמרה מלאכתן לקביעת תרו"מ בארץ אבל לא במה שגדל בארץ
    אולי הרב יוכל להאיר את עינינו?

  2. ראה לקראת סוף הסימן בד"ה נמצא שהביא גם דוגמא זו. ובכל מקרה ראה שם באורך שלדעתו הא בהא תליא חיוב תרומות ומעשרות עם אמירה זו, וממילא כך זה בכל הדוגמאות..