יציאת האשה מביתה

שאלה:

שלום וברכה. ידוע הרמב"ם בהל' אישות יג שאומר שאין לאשה לצאת הרבה מביתה, וכל כבודה בת מלך פנימה.
אני מניח שהרב יגיד שהיום המציאות שונה ואין לקיים כלל את דברי הרמב"ם.

אך רציתי לשאול, כתוב במדרש תנחומא וישלח יב:
"אם הרבתה רגל והיתה יוצאה לשוק סוף באה לידי קלקל לידי זנות. וכך אתה מוצא בדינה בת יעקב, כל זמן שהיתה יושבת בבית לא נתקלקלה בעבירה. אבל כיון שיצאה לשוק גרמה לעצמה לבא לידי קלקלה".
ומשמע מהמדרש שגם דינה נתבעת על כך שאנסו אותה, אף שהלכה לתומה לראות בבנות הארץ.

רצוני לשאול – מה נחשב 'דינה' של ימינו? באיזו מציאות בימינו אישה תיענש על כך שיצאה (או באיזו מציאות אין חשש)? קשה לומר שהאיסור הזה היה קיים רק פעם, לא?
האם אישה שיוצאת לחפש חברות תיענש גם היום?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

היום זה יכול להיות נכון לגבי בת שמסתובבת לבדה מאוחר בלילה באיזורים שלא חרדיים לגמרי, או שגולשת חלילה באינטרנט שאינו מסונן כהלכה, או שאינה נשמרת במקום העבודה בענין הצניעות עם הגברים ומקיימת שיחות של ידידות וכדומה חלילה. קשה לנקוב בדוגמאות אבל העיקרון ברור.

בשורות טובות.