קנייה מחנות כאשר המוכרת לא צנועה

שאלה:

לכבוד הרב,

אם מגיע למצב שמעוניין לרכוש מוצר מחנות שדורשת ישיבה בעסק הלקוח כמה שעות כדי לתת מפרט של המוצר שמזמין.

אם אני יודע שבעסק אחד תישב שם בוודאות אישה לא שומרת מצוות ובלבוש לא צנוע מאוד. גם אם בכלל לא מסתכלים לעברה, והאלטרנטיבה האחרת זה ללכת לחנות שהמחיר יהיה גבוה בשליש (אלפי ש"ח).
אם לפני לא חשבתי/הצלחתי לכוון שמראש יהיה שם איש במקום אישה.
האם מותר לקנות מהמקום בו המוכרת אישה כנ"ל?
האם יכולה להיות איזה שהיא ברכה אם כבר נרכש המוצר שזה היה מהלך העניינים במהלך הרכישה?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם אפשר לקנות בסניף אחר או בזמן אחר ששם אין את בעיית הצניעות ודאי חובה לעשות זאת, אבל אם לא, מסתבר שזה בכלל ההיתר של "ליכא דרכא אחרינא", אין ברירה אחרת ומותר. כמובן למעט ככל האפשר במה שלא צריך. אני מבין שבלאו הכי זה בכר לאחר מעשה, בעזרת ה' יהיה לך ברכה בקנייה ותצליח בכל דרכיך.

ערב טוב.