ספר יצירה

שאלה:

שלום.
קנו לי ספר יצירה (המיוחס לאברהם אבינו, ביאורים בדברי הגר״א) ואני תוהה לגבי האם אני יכול ללמוד בו כבעל תשובה שיש לו עוד הרבה מה ללמוד ולעלות בדרגות. באם כן, האם חייב לאמר את התפילה שלפני הלימוד? או האם אפשר פשוט לפתוח בלי לאמר תפילה זו?

תשובה:

אינני מכיר אותך. אני באופן אישי לגמרי לא ראוי עדיין ללמוד בספר זה, ובאם אהיה פעם ראוי ואזכה, ודאי אעשה זאת רק בסיוע רב בקי גדול בקבלה בעיון [בעיון!] ולא סתם לקרוא שבזה מוחזק שתבין היפך הדברים ואינו לימוד כלל. שים בארון בינתיים וזה בסדר גמור.

ברכה והצלחה.