נישואין לאחר ביטול אירוסין

שאלה:

אני נשואה פלוס 2, ב"ה. בערך שנתיים וחצי לפני שהתחתנתי, היה בחור שהציע לי נישואין בבית קפה לא יהודי בפריז (הזמנו שם שתייה מוגזת). אנחנו ישבנו בבר ודיברנו באנגלית בשעה שהתנגנה מוזיקה ברקע, למיטב זכרוני. הוא שאל אותי אם ארצה להיות אשתו (במילים האלו; בלי קריעת רגל ובקול רגיל, ככה שלא נראה שמישהו בכלל הקשיב ובכל מקרה, זה לא היה אזור של יהודים/בית קפה של יהודים). אני עניתי שכן. הוא אחרי זה הוציא צמיד ושרשרת בקופסא ונתן לי אותם (לא זוכרת עם ביד או שהשאיר אותם על הבר (תמיד שמרתי נגיעה ב100%). יומיים אחרי זה, בעצת אבי (סיפרתי לו על הבחור קצת יותר) החלטתי שזה לא רעיון טוב והחזרתי את התכשיטים לבת דודה שלו שהייתה צריכה להעביר לו אותם בחזרה. לא ערכנו אף טקס/הודעה רשמית, אבל השבת שמעתי דבר תורה לגבי קידושין ואני חרדה מאוד בקשר לאירוע הזה.

השאלה שלי היא אם אני קודשתי על ידי אותו בחור בפריז. בבקשה תחזרו אלי בהקדם בגלל שאני ממש מודאגת.

תשובה:

שלום רב,

אני מניח שהכוונה היתה סוג של הצעת נישואין עם כוונה להתחתן בעתיד וכך זה גם נראה מהכותרת שבחרת לתת לפניה זו.. אבל כדי לקבוע שזה כך מן הסתם צריכים לדעת באופן יותר ברור מה בדיוק נאמר ואם זו היתה הכוונה, אבל אין לנו צורך לעסוק בכך משום שממילא לא היו שם עדים ובודאי שלא עדים כשרים שראו ושמעו וקידושין כידוע חייבים להיות דווקא עם שני עדים כשרים. ואפילו אם בכל זאת היו שם שני עדים כשרים שראו הכל ולא שמתם לב אליהם (מה שלגמרי לא סביר) בכל זאת נפסק בשו"ע אבה"ע סי' מב סעי' ג' שמאחר שהמקדש והמתקדשת יודעים שחייבים עדים בשעת הקידושין ולא ראו אותם כנראה שלא התכוונו לשם קידושין.

הרבה הצלחה