חשמל סולארי על גג בית הכנסת

שאלה:

שלום הרב,
אנו רוצים לעשות מערכת חשמל סולארי על גג בית הכנסת, מתוך מטרה שהרווחים יחזיקו את בית הכנסת, האם הדבר מותר או אסור.
בתודה רבה,

תשובה:

שלום וברכה

מדברי המשנה ברורה נראה שאסר לעשות כדבר הזה, אף שאחרוני זמנינו תמהו על דבריו, ולכן למעשה אינני יודע להכריע להתיר את הדבר, כנגד פשטות דברי המשנה ברורה.

מקורות:

בביאור הלכה סי' קנא סעי' יב כתב, שמה שהסתפק בשו"ע שם אם ניתן להתיר תשמיש שאינו של גנאי בעליית בית הכנסת, הוא דוקא בתוך העלייה, שהדבר לא ניכר כל כך, אבל על הגג שהכל רואים זאת, אסור. ובאחרונים תמהו על דבריו, ראה שו"ת מנחת שלמה סי' צא אות יד, ושו"ת שבט הלוי ח"ו סי' יח, שהרי הגג לא התקדש כלל, בשונה מהעלייה ואם כן סברא הפוכה היא, ומכל מקום לא מצאתי בדבריהם שהכריעו למעשה מפורש כנגד דבריו.

הצטרף לדיון

תגובה 1