קיצור דרך בימת בית הכנסת

שאלה:

האם מותר לעבור בבית הכנסת מקצה לקצה דרך התיבה. ומה דין הכהן הרוצה לעלות לדוכן ומתפלל אחד חוסם לו את הדרך ולשם כך הוא נצרך לעבור דרך התיבה?

תשובה:

שלום וברכה

איסור קפנדריא – קיצור דרך קיים גם בתוך הבית הכנסת עצמו, לפיו אסור לעבור דרך הבימה בה קוראים בתורה שקדושתה יתירה, כמבואר בס' מקור חיים לחוות יאיר בסי' קנא. אמנם לצורך מצוה מותר לעשות קפנדריא כאשר אי אפשר באופן אחר, ראה פסקי תשובות סי' קנא אות טו המקורות לכך.