עבודה שעתיים ביום במקום מילגת כולל

שאלה:

שלום לרב.
אברך שהיה לומד בכולל והכולל נסגר וכעת הוא בלי כולל, ורואה סיעתא דשמיא איך הקב"ה שולח לו כסף גם שלא בכולל רגיל, אבל לומד טוב ב"ה.
כרגע הגיע הצעה לעבודה כשרה עם שליחות מסויימת, הסכום הוא סכום כמו שמקבלים בכולל בערך, ולא דורש כמעט הקדשת זמן חוץ משעתיים ביום . העניין שזה מצריך מהאברך ומבני ביתו מאמץ מסויים בגלל שעות העבודה המוקדמות מאוד, ושינוי סדר היום.
השאלה אם במקרים כאלה צריך לראות שהשם שלח משמיים את זה. או לוותר ולסמוך שהשם ישלח משהו אחר.
יש לציין שאולי העצלות משחקת כאן…

תשובה:

שלום וברכה

קשה לי להשיב על שאלתך, כיון שאני לא מכיר את המצב שלך, היכולות הנפשיות והכלכליות שלך, ככלל אין לסמוך על ניסים, בית צריך שיהיה בו את המינימום הנדרש, וללמוד אפילו ללא מילגת כולל, ולצפות לנס, בדרך כלל זה פועל לא טוב על האשה ועל הילדים שיש להם צרכים, אא"כ האשה עובדת בעבודה מכניסה במיוחד וכדומה. גם לפעמים שליחות קצרה של שעתיים ביום עושה טוב לנפש וגורמת ללמוד עוד יותר טוב, אבל זה תלוי בכל אדם לפי מה שהוא. לכן חשוב שתתייעץ עם מישהו שמכיר אותך מקרוב יותר.

ברכה והצלחה ושבת שלום.