לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם מקום עבודה שיש בו ערבים הוא מקום סכנה?

שאלה:

שלום וברכה,רציתי לשאול אם אני הולך למקום למשל חנות של רהיטים ויש שם פועל או פועלים ערבים והבעל הבית הוא יהודי, האם זה נחשב מקום סכנה ומנכים מן הזכויות אל האדם?
מצד אחד, לצערנו, יש היום המון מקומות שהיהודים מעדיפים שלא לעבוד… והערבים לא בוחלים בהם, ולפעמים אין כמעט מקום שאין שם ערבי ומצד שני לפעמים לצערנו אחד מהם יכול לבוא עם "מצב רוח" או סיבה אחרת שירצה לעשות משהו.
ולכן אני שואל את זה כי הרבה זמן רציתי לדעת את התשובה, למשל בקצביה שאנחנו קונים יש ערבים, ולא חסרים שם כלי משחית…
וכאחד שנכנס לאתר הזה (אתר מ–אוד חשוב ומומלץ) – ראיתי שכבוד הרב ארלנגר שליט"א לפני כמה חודשים הביא פועל ערבי לסדר לו חלון אלומיניום ביום שישי… א"כ אולי זה מראה שאין חשש?

יישר כוח.

תשובה:

שלום וברכה

זה מצויין שאתה נכנס לאתר ומעיין בו לעיתים מזומנות, זה משמח אותנו…

אכן, בודאי שלא ניתן להחשיב מקום סכנה רק בגלל מוצאו של הפועל… כפי שציינת דברים שבכל יום הם שכמעט בכל חנות מצויים פועלים ערבים, הם חיים בתוכנו נמצאים בכל מקום בגנים הציבוריים ברחוב ובכל מקום, ורובם הגדול אנשים שוחרי שלום שמעונינים להביא את לחמם הביתה ולא שום דבר אחר, ולכן מעבר לעובדה שלא ניתן להגדיר מצב כזה כסכנה רק בגלל ההשתייכות המגדרית, זה גם בלתי מעשי כלל, ולכן יחד עם העינא פקיחא שתמיד צריך שתהיה לנו, מותר להכנס לחנויות אלו.

ערב טוב ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה המהירה.
    אם הבנתי נכון:
    א. זה לא נחשב מקום סכנה.
    ב א"כ לא מנכים שום דבר מהזכויות של האדם אם נכנס לחנויות אלו?

    תודה רבה ובשורות טובות.