הבית מסודר מאליו?

שאלה:

ילדים קמים בבוקר, רואים שבזמן שישנו, מישהו סידר את כל הבית.
הולכים למטבח ורואים ארוחת בוקר על השולחן, ערוכה ומסודרת לפניהם, כל אחד בדיוק מה שאוהב לאכול ולשתות.
והנה רואים הילדים את הילקוטים מוכנים עם כריכים עטופים, כל אחד לפני מה שאוהב לאכול.
הם לא שואלים עצמם מי סידר את הבית?
הם לא שואלים עצמם מי דאג להם לארוחת הבוקר המזינה?
הם לא שואלים עצמם מי דאג להכין להם לכריכים ולסידור הילקוטים?

וכששואלים אותם איפה אבא, הם עונים אבא לא בבית, אנחנו גרים לבד.
אבל מי הכין? מי סידר? מי דאג לכל זה?
מה זה משנה זה הכל כאן לפנינו, אבא לא בבית…

חבל חבל חבל על הרבה אנשים שלא רואים וטועמים את ההשגחה האלוקית המלווה כל יהודי בכל צעד ושעל.
אבא בבית! רק שהוא מתחבא.
ובקרוב מאוד האמת תתגלה לעולם כולו, ואז תהיה מבוכה ובושה עצומה להרבה אנשים, איך לא השכלנו להודות ולהבין ולקבל את זה שדברים לא נעשים מאליהם! אבא פה, דואג לנו ואיתנו. מישהו מנהל את הבית הזה!!!

תשובה:

נפלא מאוד!

יעזור ה שנזכה בקרוב לראות בישועת ה' עין בעין ולקיום הכתוב "ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים".