מיקום הכתובה – שלום בית

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני בעלי והילדים חיים אצל ההורים שלי, וההורים שלו לסירוגין.. עד שנקבל את הבית שלנו.
הכתובה נמצאת מתחת למזרן שלי בחדר שאני ישנה בו, אצל ההורים שלי בבית.

האם זה מותר? יכול להיות שזה גורם לריבים?

לפני הלידה של הבת הבכורה, הכתובה הייתה מתחת למזרן אצל ההורים שלו בבית והיינו גרים שם והיינו רבים מלא ואצל ההורים שלי היינו ביחסים טובים, ועכשיו כשהבאתי את הכתובה איתי זה התהפך.. פה רבים ואצל ההורים שלו מי מנוחות? יכול להיות קשר לזה?

אשמח להכוונה..

תשובה:

שלום וברכה

הנושא של המריבות לא קשור כלל לכתובה, צריך לחשוב מה שם במקום מעכיר את האוירה ביניכם וגורם ללחץ ולמריבה. חיי נישואין זה דבר מאוד רציני, שאין להתפס בו לסגולות וסימנים שונים, אלא פשוט להשקיע בו הרבה מחשבה הרבה מאמץ להתחשבות לוויתור להבנת הדברים.

בהצלחה רבה מאוד וחיים טובים ומאושרים!