אשתי בת יחידה – חמותי כל הזמן בבית

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני נשוי 9 שנים לאישה מדהימה ויש לנו שני ילדים מקסימים .
לצערי אשתי היא בת יחידה ואין לה אבא ואחים אחיות רק את אמא שלה.
אמא שלה כל הזמן נמצאת אצלנו בבית בגלל הנכדים דבר הגורם לי כל כך
לחוסר פרטיות ועצבים והדבר בא לידי ביטוי במריבות עם אשתי .
אני מאוד מבין שאין לה אף אחד חוץ מאמא שלה אבל אשתי לא מבינה שגם לנו יש את המשפחה הגרעינית שלנו .
אני כל יום חוזר מהעבודה ומוצא את חמתי אצלנו אני מבין מאוד שהיא עוזרת לה אבל לצערי זה הפך לסוג " עלוקה " הגעתי למצב שאני כבר לא יכול להתסכל עלייה והיא פשוט מגעילה אותי חמתי ובזמן האחרון אני חושב עם עצמי שאולי כדאי לפרק את המשפחה עקב כך וממש לא רוצה לאבד את המשפחה שלי בגללה . מס פעמים שוחחתי אם אשתי בנושא ואז אמא שלה מגיעה פחות בשבוע הראשון ושוב זה חוזר לקדמותו
אני מנסה להבין אולי אני מפספס פה משהו ? אולי הטעות או החשיבה בכך היא אצלי ? אני כבר לא יודע מה לעשות ונמצא בחוסר אונים מוחלט

תשובה:

שלום ידידי, ראה, אין ברירה, אשתך חייבת להבין שחייבים לתחום את הענין הזה… אם אתה אומר שכמה ימים זה מחזיק ואחר כך לא, סימן שהיא לא מבינה מספיק כמה זה מפריע לך, תיזום איתה שיחה רצינית בענין בלי כעס ועצבים שמתפרשים אצלה כמשהו שקשור לקשיי היום בעבודה וכו', אלא שיחה רצינית ורגועה, ותגיד לה שכיון שהנושא הזה מאוד קשה לך, ומצד שני אתה גם מבין את המצוקה של חמותך הבודדה, חייבים ללכת יחד לרב שמקובל על שניכם להתייעץ איתו יחד מה עושים וכיצד מתנהלים, כי כך אתה לא מסוגל.

אם תעמוד על שלך ללכת לייעוץ, היא תהיה חייבת להבין את זה.

חובה גם עליך להבין את חשיבות המצוה המיוחדת של כיבוד אם בודדה ומסכנה כל כך, אבל הגבולות חייבים להיות מוסכמים.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני מבין את התחושה האי נעימה, אבל… אולי שהבעל ישמע מה שאחרים סובלים מנשותיהם בכלל ובפרט, או לחפש פה באתר "שלום בית" גירושין" וכולי, ויראה איך שהוא בכלל לא יודע מה זה סבל ומה זה לסבול. ואז יודה לבורא על מה שיש לו. כי יכיר שבעייתו בכלל לא מגיע לקצה המזלג של בעיות.

  2. מאד קשה להתחזק בזה שלאחרים יש בעיות יותר חזקות…
    בפרט שבעל שלא יכול לפרק מה שעל ליבו ולדבר בלשון פתוחה זה מאוד מאוד שובר ומתסכל.
    לא מציע לאף אחד לעבור את זה.
    אבל נכון שהדרך הוא לא פירוק.
    אלא להגיע להבנה חד משמעית בצורה יפה שחייבים להתייעץ כמו שהרב שליט"א אמר.

    אנשים פשוט לא יודעים כמה ייעוץ מחולל פלאים.

    בשורות טובות