מה בין מאפה גוי לבשולי גוים

שאלה:

גוי שאפה בתנור שישראל הדליק את התנור והגוי חיבה את התנור במשך 15-10 דקות ואחר הדליק הגוי את התנור ואפה בו עוגות האם יש בזה בשולי גוים. השמח לקבל תשובה תודה רבה

תשובה:

זה לא נושא של בישולי גויים אלא של מאפה גוי שדינו קל יותר, ובכל מקרה מי שאוכל רק פת ישראל וכפי הראוי, לא יוכל לאכול מעוגות אלו. ראה שו"ע סי' קיב,ט. אגב סיפור חמור יותר קרה בארה"ב במאפיית מהדרין, לגבי סופגניות שמטוגנות בשמן עמוק, שזה בישול ממש ונחשב בישולי עכו"ם, שהאש כבתה והגוי הדליק, והמאפייה אספה אלפי סופגניות להשמדה מכל החנויות היהודיות בעיר, וכדי לסייע לה התגייסו הקהילות השונות לקנות רק ממאפייה זו במשך ימי החג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נציין כי אפילו אם יהודי הדליק את האש אבל הגוי הוא שמטגן את הסופגניות, מה יועיל לבני ספרד שהרי לדעת מרן השו"ע לא מספיק שיהודי הדליק את האש אלא צריך שיניח את הקדירה.
    והיראים לדבר השם מבני ספרד לא יקלו בזה אלא בשעת דחק גדול

  2. אכן זו היתה כוונתי שבסופגניות זה בעיה חמורה הרבה יותר של בישול גוי ולא מאפה גוי, ולכן כל הסופגניות הושלכו לאשפה.