ממתי יש נשמה לעובר? / היחס להפלה מוקדמת

שאלה:

שלום,
האם הריון שמסתיים בשלב מוקדם מאוד, יש בו תיקון לנשמה, או שזו נכנסת לעובר בשלב מאוחר יותר?
מה לגבי הריון כימי (שלא נצפה שק הריון)?
ואם כבר יש דופק?

תשובה:

שלום וברכה

אינני מתמצא בנושא תיקוני נשמות [יש משעות מסוימת גם לטיפות זרע שיוצאות, בלי קשר להריון], מה שאני כן יודע בבירור שאין כל צורך להרגיש רע מהפלה מוקדמת, היא בשום אופן לא שכול! אמנם יש אכזבה טבעית של אדם שציפה למשהו וזה לא התרחש, אבל בסך הכל מדובר בתהליך טבעי מאוד של אשה ולדנית ואסביר. הסטטיסטיקה היא ש20% מההריונות הם הריונות נפל שלא מתפתחים לעובר תקין והגוף פולט אותם. לפעמים זה שק ריק, לפעמים יש עובר עם דופק, אבל מדובר במשהו שלכתחילה הוא אינו בר קיימא, ולכן גם הולד אחריו חייב בפדיון הבן ונחשב בכור [ככל שזו הפלה מוקדמת ואין 40 יום מההריון בפועל עד סיומו ויש הרבה פרטים בקביעת הענין]. אדרבה טובה גדולה היא שעשה ה' בחסדיו שזה מסתיים כך, כיון שלא מדובר היה במשהו שיכול להתפתח באופן ראוי כלל וכלל. ואם אשה ולדנית ממוצעת יולדת נניח 7 לידות, אך טבעי הוא שתחווה הפלה כזו לפחות פעם אחת… ויש נשים שנוטות ליותר הפלות. זהו הליך טבעי שקיים ואין צורך להבל ממנו. הפלות חוזרות יש לבדוק את סיבתן אצל רופאת נשים טובה.

בשורות טובות ותזכו לזרע בר קיימא.