מדוע לא בא משיח בדורות קודמים?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

עד לפני מאתיים שנה בערך או פחות כל עם ישראל שמר תורה ומצוות מדוע המשיח לא הגיע בדורות הקודמים שאז כולם שמרו תורה ומצוות?

תשובה:

שאלה מאוד נכונה! ראשית העולם זה לא שחור לבן, שאם שומרים מצוות זה אומר שהכל בסדר, כל יהודי יש לו חטאים שעליו לחזור עליהם בתשובה, גם אם בהגדרתו הוא דתי… כמו כן יש ענין של תיקון כללי של העולם לפני בוא המשיח, תפקידים שיש לקיים בתיקון העלמות על ידי המצוות ועל ידי כלל נשמות ישראל, וזה כנראה עוד לא היה אז. כמו שאמרו חכמים שאין בן דוד בא עד שיכלו נשמות שבגוף, כלומר עד שכולם יבואו לעולם הזה ויקיימו את תפקידם.