לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

זכר לחורבן כשאין מקום כנגד הפתח

שאלה:

שלום.
האם חייבים להשאיר זכר לחורבן דוקא מול דלת הכניסה לבית, או אם אין מקום ממול אפשר בצד של הדלת הכניסה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

משתדלים לעשות כנגד הפתח כמובא בשו"ע סי' תקס, ואם אי אפשר, יש שכתבו לעשות מעל הפתח מבפנים, שיראה לעיני בעל הבית היושב כנגד הפתח [משכנות הרועים סי' יח], ויש אומרים [ס' הבית על פי המור וקציעה סי' תקס] שישעה כמה שיותר קרוב לכנגד הפתח, אפילו מעט בצד העיקר שיהיה קצת כנגדו, וראה שם שגם אם יש כנגד הפתח רק מקום שיש בו כדי לרבע אמה על אמה, כלומר למשל חצי אמה על שתי אמות, יעשה זאת שם ולא יבחר מקום אחר.