חוצנים מהמאדים…

שאלה:

רציתי לדעת האם יתכנו חיים מחוץ לכדור הארץ כי ראיתי מאמר על הרבי מילובביץ שהגיע אליו ד"ר ולוול גרין והרב אמר לו לחפש חיים על מאדים אז רציתי לדעת אם דבר כזה יתכן ומה גדולי ישראל אומרים על כך ?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

אין הגיון למציאות חיים מחוץ לכדור הארץ, כיון שכפי שאמרו חז"ל כל העולם נברא בשביל התורה ובשביל ישראל שנקראו ראשית, ומה תכלית יש לעולם בקיום חיים על המאדים, אבל כיון שאנחנו לא מתיימרים לדעת את רצון ה' מעבר למה שהתגלה לנו, הכל יכול להיות… בזמנו כשהיתה יציאה ראשונה אנושית לירח, אמר הגאון רבי מרדכי אליהו זצ"ל שהוא מתחייב על כך שלא ימצאו שם חיים, ואכן כך היה, מעבר לכך אינני יודע, אבל זה גם לא משנה… למעשה ככל הידוע כיום אין חיים כלל גם לא חיידקיים מחוץ לכדור הארץ. כשהיינו ילדים והעולם המדעי היה בתחום זה בחיתוליו כל הספרים הבדיוניים דיברו על חוצנים מהמאדים וכדומה שנוחתים בכדור הארץ… היום המדע לא סבור שקיימת היתכנות כזו וגם בספרי הבדיון זה כבר לא מככב…