נגינה בחתונה בקיבוץ רמת רחל / נוסח הכתובה

שאלה:

לענין איסור נגינה בחתונה בירושלים, האם רמת רחל נחשבת לירושלים ?

תשובה:

שלום וברכה

לפני זמן מה שאלתי שאלה זו את הגר"צ ובר בד"ץ שארית ישראל ורב שכונת נוה יעקב, ולאחר בדיקה השיב לי שהיות והמקום אינו נחשב מוניציפלית כירושלים אלא כחלק ממטה יהודה, אין כל בעיה להשמיע שם מוזיקה בחתונה וזה אינו בכלל התקנה.

כמו כן אמר, שבכתובה אין לכתוב "פה עיה"ק ירושלים", אלא "פה רמת רחל" [אין צורך לכתוב "קיבוץ" רמת רחל, כיון שהסטטוס הכלכלי של המקום אינו חלק משם המקום].

מזל טוב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

תגובה 1