האם להתענות כדי שיתקבלו התפילות?

שאלה:

שלום ותודה למשיב היקר.
האם יש עניין לצום עד חצות היום על משהו שאני מתפלל עליו כגון פרנסה, בריאות ושאר בקשות ספציפיות?
אין בכוונה לצום חד פעמי שכן במקרה כזה הייתי צם עד צאת כוכבים אלא משהו תקופתי ותדיר.
תודה רבה!

תשובה:

לא כדאי בכלל, זה גורם נזק בריאותי מצטבר, חכמים שיבחו מאוד את האכילה של פת שחרית! הוראת גדולי הדורות האחרונים להמנע מצומות שלא מחוייבים, הגוף נחלש, ומה שחשוב הרבה יותר זה לקבל קבלה טובה בלי נדר, להוסיף עוד על הלימוד או להתחזק במצוה שחלשים בה, זה עושה הרבה נחת רוח לה' וישפיע בעזרת ה' הרבה חסד. והעיקר להאמין בטוב ה' ובחסדו הגדול עלינו.

שיתקבלו התפילות לטובה ולברכה!

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה.
    אם כך, אולי תוכל לסייע לי להבין את הפלא יועץ שכותב בעניין הבא:
    "וישפוך נפשו לפני השם שיהיו בניו בעלי תורה, שלמים במידות ודעות. וגם יתענה לפעמים על זה, כדי שלא יהיו חטאתיו מונעים הטוב מבניו."

    באיזה אופן יתענה?

    תודה.

  2. ראשית הוא אומר "לפעמים" ואתה אומר בדרך קבע, שנית אמרתי שבדורות האחרונות נחלשו הגופים… אמנם מי שמתענה פעם על ילדיו באיזה ערב ראש חודש, אינני אומר שאיננו צודק…