תשלום למטפלת על חופשה

שאלה:

הבן שלנו נכנס למטפלת באזור ט"ו בשבט עד יומיים לאחר פורים שהחלה הקורונה שילמנו למטפלת את הזמן בין פורים לפסח שהיה סגר
ואת חופשת הפסח {שבועיים} ,וכן ביטוח לשנה 100 ש"ח עד עכשיו אשתי לא חזרה לעבודה ולכן הבן כמובן בבית עם אמו , המטפלת רוצה תשלום על שבוע מתוך חודש מאי שהיא בעצם חזרה לעבוד ואנחנו לא החזרנו את הילד ועל חודש אוגוסט בפרופורציה ניסינו להגיע לפשרה אך היא עומדת על שלה.

תשובה:

שלום וברכה,

על הזמן שהגננת התחילה לעבוד וההורים לא שלחו בגלל סיבה אישית, חייבים לשלם לה.

כמו כן יש לשלם על תקופת החופשה לפי החלקים שהיו בגן. אך יש לחשב גם את חופשת פסח לפי החודשים שעבדו. והיות והייתם רק חודש אחד ושילמתם מלא על חופשת פסח אין חובה לשלם גם על חופשה של חודש אב.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרב כותב שאם ההורים עזבו מסיבה אישית
    אנחנו עזבנו בלית ברירה כי אשתי בבית עקב הקורונה והמעסיק לא החזירה לעבודה
    אז מה עלינו לעשות ? האם זה נקרא סיבה אישית
    {הרי לא הגיוני לשלוח תינוק בן חודשים ספורים למטפלת שאמו בבית …..}